perjantai 19. kesäkuuta 2015

Kesäbonus 3 ~ Heidi-Suomi- sanakirja



Heipsankeiksan, lukijarakkaat, ja hyvää juhannusta. Tervetuloa Heidi-Suomi- sanakirjan pariin. Tälläistä on kaavailtu jo jonkin aikaa, ja nyt kunnianarvoisalla ohjaajallamme oli synttärit juurikin kaksi päivää sitten, joten tämä on ideaalinen hetki kyseisen pökäleen julkistamiselle. Ainoa ongelma on se, että Heidin verbaalinen sanavarasto on uskomattoman monella tasolla kovin vajavainen, ja hänen niin sanottu oma kielensä koostuu lähinnä päättömästä käsien heiluttelusta ja säätämisestä, koskettelusta, omituisista ilmeistä ja viinirypälehyökkäyksistä. Tässä kuitenkin Top 7- lista Heidin melkein-muttei-kuitenkaan-normaaleista sanoista, jotka valitettavasti ovat syöpyneet koko teatterilinjan aivoihin lähtemättömästi. Onkin olemassa teoria, että siinä vaiheessa, kun huomaa käyttävänsä Heidisanoja teatterin ulkopuolella, on virallisesti teatterilinjan kanta-asiakas eli viettänyt helvetisti liikaa aikaa Estradin seinien sisäpuolella ja Heidin seurassa. Tai ainakin nyt sellainen teoria on olemassa. Itsekin olen huomannut kyseisten sanojen käytön koko ajan lisääntyvän omassa puheessani ja joskus jopa teksteissäni. Jos mun lukion äidinkielen opinnot kusee näiden takia, voi olla että meen koputtamaan Heidin oveen suu täynnä rypäleitä, valmiina ampumaan sitä. Toivon suuresti ettei minun tarvitse siihen ruveta koska siinä kärsisin eniten minä itse. Tässä se kuitenkin on;

Sköggerö – Adjektiivi. Kuvaa jollain tapaa hankalasti toteutettavaa, turhaa tai yksinkertaisesti vain kökköä kohtausta tai tapahtumaa.

Muslimismi – Synonyymi islaminuskolle. Oletettavasti substantiivi.
”Miten tää jeesustelu iskee sun muslimismiin?”

Möykkiö – Substantiivi. Synonyymi sanoille kasa, möykky, rykelmä ja ihmisjoukko.

Venkulehtaaminen – Verbi. Kiemurtelua ja aktiivista liikkumista, usein erittäin hulvattoman näköistä. Fun fact: Tätä sanaa käytetään monesti Joonaksesta.

Jukitus – Verbi. Opettajan fanitusta korkealla äänellä.

Kakka – Sana joka sopii jokaiseen tilanteeseen. Jos näytät hassulta lavalla, ’Näytät kakkaavalta’. Jos joku on hauskaa, siihen yleensä jossain vaiheessa liittyy jollain tavalla kakka. Kakka on adjektiivi, substantiivi ja ilmeisesti myös verbi. Kakka on valtaa.

Slärväily – Verbi. Anti-keskittymistä, riehumista ja läpänheittoa sopimattomissa tilanteissa. Asioiden ei tosissaan ottamista. Tarpeetonta älämölöä.

Eiköhän tää ollu nyt tässä. Ensi viikolla luvassa taas jotain TODELLA erilaista, helvetisti vähän pidempää settiä ainakin, ja vähemmän sköggeröä ja slärväilyä. Silloin miehisyys verbaliikka kukoistaa ja suuriin kysymyksiin vastataan. Mutta nyt ei olla siellä. Nyt ollaan täällä. Vai ollaanko sittenkään? Vaikea sanoa. Mutta tosiaankin ensi kerralla on luvassa reilun kahdentuhannen sanan pläjäys (tässä julkaisussa sanoja noin 400, näin vertailun vuoksi) joka hiukkasen hermostuttaa mua mutta ei yhtä paljon kuin se yksi toinen minkä ajattelin julkaista myöhemmin kesällä. Tää kesä on stressaava pelkästään näiden takia, kun kyse ei oo siitä mitä on tapahtunut ihmisten kanssa, vaan mun omien tuotoksien julkaisusta :’D Joka tapauksessa, nähdään ensi viikolla. Loistavaa juhannusta, ja muistakaa pitää järki päässä kun lähette pämppään. Ja onnea vielä Herra Hanhelle.

Jatkoja, murmelit :*
Pinja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti