tiistai 14. kesäkuuta 2016

KESÄBONUS 1; Oodi muruselle ja ihanalle (ootte elämän valo)

Hyvää yötä (huomenta Ilona, oot ihana, pus) ja tervetuloa ensimmäisen kesäbonuksen pariin. Tänä kesänä bonukset käsittelevät aikaisemmin teksteissä vain muutaman kerran mainittua teatterijumalatar Ilonaa, ja tämä käsitteleminen tapahtuu hellästi sarjakuvan muodossa (”piirrän kaiken rakkaudella”, terveisin Nels). Kyseessä on jatkokertomus, jossa tutustutaan tarkemmin Vaasanreissuun ja siihen, mitä vastuullisista vastuullisin päävastuuaikuisemme puuhasteli matkan aikana.

Tänään esittelen ensinnäkin Ilonan, koska päähenkilö, duh, ja ihanuuksista ihanimman Nellan, koska Nels murunen ei voi koskaan saada tarpeeksi valokeilaa, ei ikinä niin paljon kun mitä ansaitsisi lahjakkuudellaan ja intohimoisella aherruksellaan. Kuten ehkä ootte jo aiemmista teksteistä huomannu, mun tyylini kirjoittaa on ylitsevuotava, rakastava ja äärimmäinen (mutta niin on nää ihmisetkin, joten se on varmaan ihan okei). Koittakaa kestää (koskee muute myös Nellaa ja Ilonaa, koska mun teksteissä on aina vähän kestämistä jos sattuu olemaan kohde).

Ensinnäki. Nels murunen. Uskomattoman hauska. Taitava piirtäjä. Se sidekick joka joka ikisellä ihmisellä pitäis elämässään olla, koska ilman Nellaa elämä olis hirveen paljon tylsempää. Nella on pienikokoinen rakkauspakkaus (anteeks hei ton sanan käyttö, mutkun se on pieni ja pippurinen pakkaus täynnä rakkautta, ni toi sana nyt vaan niinku ikäänku), ikuinen ystävä, luotettava, lämmin ja herkkä. Kärsivällisempää halausautomaattia saa hakee aika monesta universumista ennen ku löytää ees puoliks yhtä ihanan ku tää taitelijanainen. Nels on eka syventävä joka adoptoitui meidän ryhmään, ja Nels on se joka pisti pystyyn KLC;n. Kaunis, taitava, ihmeellinen. Nels on sisupussi, suloinen, heittäytyvä, uskomaton. Nels on kaiken luovuuden alku ja juuri, Nels on taiteen ruumiillistuma. Nels on murunen, mun murunen, kaikkien murunen. Murunen iloo ja onnee ja välittämistä, just se murunen joka tekee elämän leivästä kokonaisen.

Ja sitte. Ihana Ilona. Kävelevä ristiriita, joka voisi työkseen keittää pikkuvauvoja ja se olis kaikille ihan okei, ”koska se on Ilona.” Poikkeuksetta kaunis, sisäsesti ja ulkosesti, ja ootteko ikinä kuullu Ilonan sanovan mitään ees puoliks ilkeetä kenellekään? Niinpä, en mäkään. Ilona on lahjakkuuden ja kiltteyden multihuipentuma, syvällinen hassu, aina valmiina auttamaan ketä tahansa. Myöhässä joka paikasta eikä aina löydä oikeeta suuntaa, mut hei, onko kukaa koskaa valittanu sille siitä? Ei, ”koska se on Ilona.” Ainoita ihmisiä maailmassa jolle vois myöntää kaikki etuoikeudet mitä on ja kukaan ei silti väittäis vastaan. Positiivisuuden ja lempeyden hyökyaalto, päivän piristäjä, auttamaton kikattaja. Ihana Ilona. Kaikkien Ilona. Aina kaikkien ilona, koska Ilona. Täydellisen epätäydellinen täydellisyys, päivänsäde ja menninkäinen, auringonpaiste ja pikkunen hassu sadepilvi.

Oon oikeesti ihan helvetin ilonen että voin sanoo et nää kaks on mun ystäviä. Molemmat jaksaa kärsivällisesti kiskoa ihmisiä elämän mutakuopista ylös, oli omassa elämässä meneillään mitä vaan. Molemmat antaa koko sydämensä asioihin, joista välittää. Molemmat on kauniita, lahjakkaita ja äärimmäisen lempeitä, molemmat ansaitsee koko maailman ja kaiken kauneuden mitä maailma voi sisällään pitää. Te ootte vähä ku katinkultaa; kaikki ei aina sitä näe arvokkaana mut jumalauta että se on kaunista ja kimaltaa, jos vaan osaa kattoo. Oon ylpee siitä, mitä teette, oon ylpee et tunnen teiät. Oon tosi kiitollinen että ootte olemassa.

(ja oon tosi kiitollinen että yhdistytte mukavasti tässä sarjakuvassa taiteilijana ja päähenkilönä, että voin ylistää teitä näin tässä yhtä aikaa julkisesti kaikkien silmien edessä, puspus)

Niin paljon lässynläätä ja söpöstelyy. Mennääks asiaan? (Lupasin Nellalle et oon valmis enne yhtä ja kello on kahta vaille.) Mennään. Jees. (oon pahoillani tosta valtavasta koosta mut osa tekstistä oli tosi pientä siin pienemmässä kuvakoossa ja no, nyt ainaki saatte selvää. Aina voi zoomaa nettisivua johoki 75%, toimii. Avatkaa kuvat jos haluutte nähä ne kokonaisuutena. Sori mua väsyttää en jaksa tapella näiden kaa :Dd)


             VASTUULLINEN ILONA OSA 1



Näihin kuviin ja tunnelmiin päätämme tämänkertaisen postauksen. Kiitti Nella Salmi, joka raadat niska limassa tän sarjakuvan kanssa. Oon sun suurin fani. Ja kiitti Ilona Jalkanen, joka annat tätä materiaalia. Puspus ♥

Pinja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti