lauantai 30. toukokuuta 2015

Kesä, eikä mitään tekemistä (tai ehkä sittenkin)

Kesä. Ihana, lämmin kesä. Kesä täynnä kokemuksia. Kesä kavereiden kanssa, kesä jolloin on aikaa. Kesä ilman teatteria, toisaalta. Se on nyt käsillä. Tässä kirjoittaa tyttö joka sai just äsken peruskoulun päättötodistuksen ja pari hassua stipendiä, tyttö jonka kalenterissa on ensimmäistä kertaa kolmeen kuukauteen tilaa, tyttö jolla tulee hirveä ikävä teatteria kesälomalla.

Oli taas kyllä hassunhauska teatterivuosi. Ihan siitä hetkestä, kun saatiin käsikirjoitukset ja mietittiin, että kuka on missäkin roolissa, aina viimeisen esityksen loppukumarruksiin asti. On stage me ollaan näytetty ammattimaisilta, me ollaan herätetty tunteita, me ollaan kehitytty, me ollaan mokailtu, me ollaan korjattu virheet, me ollaan otettu opiksemme ja me ollaan tehty parhaamme. Backstage puolestaan on ollut täynnä turhia, huonoja vitsejä, naurua ja kyyneleitä, tuskanhikeä, onnistumisia, rakkautta ja yhdessäoloa. Ryhmä on muuttunut, porukkaa on lähtenyt ja uusia on tullut (ja ensi lukuvuonnahan ryhmät menevät aika vinksin vonksin, kun meille tulee zoolaisista muutama loistotyyppi ja muutama lähtee ryhmästä), mutta yhteishenki ja läsnäolo on kestänyt koko vuoden läpi. Sitä tulee väkisinkin ajatelleeksi, että missä mä olisin jos en olis ikinä alottanut teatterin harrastamista. Todennäköisesti... tai no, ehkä mä mietinkin sitä vähän myöhemmin kesällä.

Nyt on kuitenkin teatterinkin kevätjuhla ohi (tiistainahan se oli, enkä ollut paikalla) ja stipendit jaettu ja meidät on potkittu julmasti pihalle meidän kakkoskodista (ja kakkonenhan on aina ykkönen), ja nyt pitäisi keksiä tekemistä kesälomalle. Onneks me ollaan niin tiivis porukka että tullaan näkemään kesälläkin ja tässä nyt esimerkkinä se, että olin eilen Inkan ja Olgan kanssa kaupungilla, tänään samojen ihmisten kanssa valleille kattomaan, mitä siellä tapahtuu koska koulut loppu, maanantaina Inka, Olga, Sulo ja mä mennään kattomaan leffaa, sit on näitä saunailtoja osan porukan kanssa, Helsinginreissusta on ollut puhetta, kaikenlaista. Ja näin äsken Nellaa kaupassa.

Joten, mä kiitän ja kumarran. Kesän aikana postauksia tulee, hmm, hetkinen, yksitoista, suunnilleen kerran viikossa. Yritän aina perjantaisin tyyliin päästä koneelle, mutta vaikka kalenterissa onkin tilaa, siellä on myös aika helvetisti jo sovittuja juttuja. Muun muassa oon kahdella leirillä isosena päällekkäin. Miten meni noin niinku omasta mielestä... No, anyways. Luvassa on crossovereita, ääniviestejä puhtaaksi kirjoitettuna, kökköä runoutta, muistelua... No, tarkemmin sitten kesällä siitä. Huhhuh. Nyt mä lähden Savitaipaleelle moikkaamaan mummojani ja serkkujani ja sitte keskustaan. Oikein hyvää kesälomaa kaikille sekopäille ja punapäiselle pirulle (Heidille), nähdään kesän aikana :)
Pinja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti